Tuzsuz Nafiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı susam
Tuzsuz Nafiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu denetimli olarak ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içli köfte üzere uçlarından ince ortası bombeli olacak halde biçim verelim.
- Hamuru şekillendirdikten sonra evvel yumurta beyazına, sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
- Bir bıçakla üstlerine bir çizik atalım.
- 170 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Afiyet olsun.