Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üç Kat Börek

Üç Kat Börek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
uc-kat-borek.jpg

Üç Kat Börek Tanımı İçin Materyaller

  • ????üç kat börek????
  • Materyaller:
  • ????3 adet yufka
  • ????yarım su bardağı yoğurt
  • ????yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ????yarım çay bardağı soda
  • ????lor peynir
  • ????maydanoz
Üzeri için:
  • ????yarım çay bardağı pekmez
  • ????yarım çay bardağı su
  • ????çörek otu

Üç Kat Börek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Yağlanmış fırın tepsisi yada borcamı yağlayalım ve bütün 1 adet yufkayı koyalım kenarları dışarı taşacak halde koyalım.
  2. Sosumuzdan bol ölçüde gezdirelim ve iç harcımızdan biraz koyup yayalım üzerine öbür yufka mızı koyalım.
  3. Tıpkı halde sos ve harcını koyalım kenara taşan yufkaları hafif buruşturarak içeri almaya başlayalım.
  4. En son yufkayı parçalayabildiğimiz kadar kesim pinçik yapıp en üst kata yayarak koyalım.
  5. Pekmezi sosu kuru yer kalmayacak biçimde böreğimizin üzerine gezdirelim çörek otunu serpin.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun????????.
Not 1: Ben üç yufka dan yaptım lakin siz daha fazla yufkayla tıpkı sıralama ile yapabilirsiniz.

Not 2: Şayet fırın tepsisi olmazda borcam kullanacaksınız fırının orta gözüne değil bir alta koyun ki üzeri çıtırlaşmadan altı da pişsin.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt