Üç Kat Börek Tanımı İçin Materyaller
- ????üç kat börek????
- Materyaller:
- ????3 adet yufka
- ????yarım su bardağı yoğurt
- ????yarım çay bardağı sıvı yağ
- ????yarım çay bardağı soda
- ????lor peynir
- ????maydanoz
- ????yarım çay bardağı pekmez
- ????yarım çay bardağı su
- ????çörek otu
Üç Kat Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Yağlanmış fırın tepsisi yada borcamı yağlayalım ve bütün 1 adet yufkayı koyalım kenarları dışarı taşacak halde koyalım.
- Sosumuzdan bol ölçüde gezdirelim ve iç harcımızdan biraz koyup yayalım üzerine öbür yufka mızı koyalım.
- Tıpkı halde sos ve harcını koyalım kenara taşan yufkaları hafif buruşturarak içeri almaya başlayalım.
- En son yufkayı parçalayabildiğimiz kadar kesim pinçik yapıp en üst kata yayarak koyalım.
- Pekmezi sosu kuru yer kalmayacak biçimde böreğimizin üzerine gezdirelim çörek otunu serpin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun????????.
Not 2: Şayet fırın tepsisi olmazda borcam kullanacaksınız fırının orta gözüne değil bir alta koyun ki üzeri çıtırlaşmadan altı da pişsin.