
Üç Peynirli Girit Ezme Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 dilim inek peyniri
- 2 dilim keçi peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı çörekotu
- Üzerine istenirse zeytinyağı ve toz fesleğen
Üç Peynirli Girit Ezme Tanımı Yapılışı
- Tüm materyalleri derin bir kasede 15 dakika boyunca ezerek karıştırıyoruz.
- O denli ki peynirler dişe gelmeyecek biçimde homojen bir kıvam alıyor.
- Üzerine de istenirse zeytinyağı ile sotelenmiş toz fesleğen gezdiriyoruz, tanım vites artırıyor bu durumda ????.
- Ve işte hazır.
- Daha doygun bir tat olsa diyenler dördüncü bir peynir de ekleyebilir ki o da İzmir tulumu olabilir.