Üç Renkli Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yada 4 tane büyük uzunluk patates
- Maydanoz-dereotu yada maydanoz-yeşil soğan
- 3 büyük adet havuç
- Yarım kırmızı lahana
- Tuz,karabiber,limon
- Zeytinyağı
Üç Renkli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra ezip yağ ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra üç eşit modüle bölüyoruz(isterseniz patatesler haşlandıktan sonra da direkt üçe bölüp gereçleri katıp ondan sonra da yap ve tuz ekleyebilirsiniz).
- Birine yeşillik doğruyoruz,diğerine havuç rendeliyoruz ve son kalana yarım kırmızı lahanayı rondodan geçirip ekliyoruz.
- Hepsini farklı başka yerlerde tuzunu,karabiberini,limonunu sıkıp ve çok az olmak suretiyle zeytinyağı da gezdirilip karıştırılarak sırayla streçli kek kalıbı yada diğer rastgele bir kalıba sıkıştırıyoruz.
- Vaktiniz varsa bir gece yoksa en azından bir müddet dolapta dinlendiriyoruz.