Üçgen Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 250 gram az yağlı kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı toz biber
Üçgen Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir yoğurma kabına 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz üç buçuk su bardağı unu ek ederek yoğurmaya başlıyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendiriyoruz bu ortada hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım bir kabın içine 250 gram az yağlı kıyma 2 adet rendelenmiş soğan yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz ek ediyoruz.
- İç harcımızı yoğurmaya başlayalım hamurumuz dinlendikten sonra mantı hamurumuzu bezelere bölelim ve mantı hamurumuzu açalım açtığımız hamuru küçük karelere bölelim.
- Kestiğimiz hamurun içine iç harcından koyup üçgen halinde kapatalım bir tencereye su koyup kaynatalım kaynayan suya mantılarımızı koyalım 20 dakika pişirelim.
- Bu ortada mantımız pişerken mantı sosunu hazırlayalım bir tavaya tereyağı, nane ve toz biber ve koyarak sosumuzu hazırlayalım servis tabağına mantılarımız alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim yoğurdun üstüne mantı sosumuzu dökelim sumak serpeliyerek servis yapalım afiyet olsun .