bilgisayarci
FD Üye
Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket üçgen yufka (benimki 300 gr- taze yufkada olur üçgen haline getirirseniz)
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 maden suyu (Küçük şişe)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Çörek otu yada susam
Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri güzelce ezip damak zevkimize nazaran ince kıyılmış maydanoz ek edelim.
- Sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tüm materyalleri geniş bir kaba alıp çırpalım.
- Tezgahımıza üçgen yufkamsı alalım ve 2 yemek kaşığı kadar sosu üzerine sürelim.
- Sigara böreği misali iç harcımızı ekleyip saralım. Sararken sos değmemiş her yere biraz sos sürelim. Bu formda tüm börekler hazırlayıp kenara alım.
- Biz öteki börekleri hazırlarken börekler sosunu içine çekecek ve yumuşacık olacaklardır. Benim üçgen yufkalarım hazır olduğunu için ben gül böreği üzere kıvırırken küçük olacaktı o yüzden ikinci böreğide etrafına sardım fotodaki üzere. Siz kendiniz büyük bir yufkadan hazırlayacaksanız üçgenleri ikinci börek gerekmeyebilir.
- Tüm börekleri ikişer ikişer birleştirip gül haline getiriyoruz ve fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tüm börekleri tepsiye alınca kaşan sosdan böreklerin üzerine de sürüyoruz.
- Çörek otu serpip, evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun.