Üçü Bir Arada Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 125gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı süt (Oda ısısında olsun)
- 2 yemek kaşığı kakao ben dark kullandım sizler normal kakao kullanacaksınız 3 yemek kaşığı ilave edin
- 1 su bardağı ceviziçi (İsteğe bağlı )
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 ,5 su bardağı tozşeker artırabilir veya azaltabilirsiniz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 paket vanilya
- 1 paket limon aromalı bitkisel jöle
- Üzerinde yazan miktarda su
Üçü Bir Arada Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz. İyice eridikten sonra altını kapatıyoruz.
- Kakaomuzu içerisine ilave edip karıştırıyoruz.
- Sütümüzü ilave ediyoruz.
- ilk aşamada sütümüzün hepsini dökmüyoruz. Yarısını ilave ediyoruz iyice karıştırıyoruz.
- İçerisinde topak kalmayacak şekilde bir kenara alıyoruz.
- Bisküvi lerimizi 4 parçaya bölüyoruz.
- Mozaik pasta yapar gibi ardından kakaolu karışımımızı bisküvilerimizin üzerine döküyoruz.
- Bisküvilerin her yeri kakaolu karışım olana kadar karıştırıyoruz eğer kuru kalıyorsa kalan sütü de ilave edin içerisine ceviz portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.
- Ardından kelepçeli bir kalıp veya borcam nasıl isterseniz bisküvili karışımı kalıbınızın altına yayıyoruz
- Geçiyoruz muhallebiyi pişirmeye tencereye. Süt ,irmik ,şeker ve portakal kabuğu rendesini alıyoruz.
- Ocakta yemeğimiz pişip muhallebili muhallebimiz koyulaşana kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Pişen ve koyulaşan muhallebimize tereyağını ve vanilyalarımızı ilave edip çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz
- Ardından bisküvilerin üzerine boşaltıyoruz.
- Kaşığımızın tersiyle düzlüyoruz bir kenara alıyoruz soğuması için.
- Geçiyoruz en üst kısmı hazırlamaya jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlanacak.
- Muhallebinin üzerine döküp 1 gece bekletilecek dilediğiniz şekilde süsleyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet şifaa olsun beğenmeniz dileğiyle. Defterineze kaydetmeyi unutmayın sağlıkla kalın ????????.