Yemek yapmayı birden fazla kişi çok seviyor lakin birtakım ufak ipuçlarını bilmediği için istediği lezzetleri yakalayamayabiliyor. 'İşte, bu tam da ben!' dediğinizi duyar üzereyiz. Sizin için hazırladığımız bu liste sayesinde artık çok kolay değişikliklerle çok daha lezzetli menüler hazırlayabilirsiniz. Üstelik bunlar o denli zahmetli şeyler de değil. O vakit ufak dokunuşlarla sizi mutfakta nirvanaya çıkartacak o pratik bilgileri duymaya hazır mısınız?
1. Domates sosuna havuç ekleyin.
Havuç biraz şekerli bir zerzevat çeşidi olması nedeniyle yemeklere çok farklı bir lezzet katıyor. Havucu tavuk soteden tutun da makarnaya kadar çabucak hemen her yemekte kullanabilirsiniz. Hazırladığınız domates sosunun içerisine rendelenmiş yahut püre hâline getirilmiş havuç ekleyin. Bu hem yemeğin asit düzeyini istikrarlar hem hafif şekerli tadıyla yemeğe lezzet katar. Böylece herkes yemeklerinizin sosuna hayran kalır!
2. Tereyağı ile mucizeler yaratın.
Tereyağı, çabucak her şeye lezzet katan mükemmel bir besin. Bir süt eseri olması nedeniyle de aslında başka yağlara göre epeyce sağlıklı. Domates sosunu biraz lezzetlendirmek için tavaya kâfi ölçüde tereyağı koyun ve olağanda sosu nasıl hazırlıyorsanız o formda devam edin. Biz çabucak uyaralım: Bu lezzeti tadanlar her akşam size konuk olmak isteyecek!
3. Biraz turp, biraz da sarımsak!
Güzel bir patates püresine siz de hayır diyemiyorsunuzdur zira ona kimse karşı koyamaz. Patates püresinin düzgün olması için ise kolay bir sır var. Biraz turp biraz da sarımsaktan eklemek, püreye kestirim edeceğinizden çok daha lezzet katıyor. Bu ikisini patates püresine karıştırdığınız taktirde oyunun kuralları büsbütün değişir. Çok fazla dikkat çekmeyen bu karışım sayesinde hoş bir yemek elde edebilirsiniz.
4. Tereyağlı peynirli tostun sırrına hazır mısınız?
Her ne kadar kolaya kaçmak üzere görünse de artık vereceğimiz ipucuyla tereyağlı peynirli tost yaptığınız vakit konuklarınızın aklını başından alacaksınız! Bunun sırrı ise aslında mayonezde gizli. Tereyağını hafif bir mayonez katmanıyla sardıktan sonra ekmeği tereyağı üzerinde ısıtın. Son olarak ise biraz sarımsak tuzu ekleyerek ekmeği lezzetlendirin. Sıcak peynir, tereyağlı ekmek ve sarımsağın eksiksiz karışımına hayret edeceksiniz.
5. Yemekleri tavuk suyu ile yapın.
Yemekleri daha lezzetli hâle getirmenin sırrı tavuk suyunda saklı. Pilav yahut diğer bir yemek olsun, rastgele bir formda suya gereksiniminiz varsa tavuk suyu kullanın. Tavuk suyunun inanılmaz tesiriyle yemeğin hem lezzeti artacak hem daha besleyici olmasını sağlayacak.
6. Ton balıklı ve tavuklu salataların sırrını veriyoruz.
Ton balıklı ve tavuklu salatalar diyetlerin vazgeçilmez yemekleri ortasında. Hayli doyurucu olan bu karışımı küçücük bir ayrıntıyla biraz da lezzetli bir hâle getirebilirsiniz. Üzerine soya sosu eklediğiniz takdirde salata biraz daha tuzlu bir tada sahip olacak. Bu sayede salatayı daha çok tüketmek isteyeceksiniz! Ancak siz tekrar de ölçüyü kaçırmayın deriz.
7. Sıra tekrar mayonezde!
Omlet sabah kahvaltılarının en lezzetli konukları ortasında ve çabucak herkes tarafından seviliyor. Bu yemeğin daha lezzetli, hacimli ve hafif olmasını sağlamak için kolay bir usul var. Öncelikle yumurtaları bir kaba kırın. Yumurtaları çırpmadan evvel kabın içine bir ölçü mayonez ekleyin. Artık yumurtaları çokça çırpabilirsiniz. Bu sayede omletleriniz daha hacimli ve lezzetli bir hâle gelir.
Bonus 1: Farklı bir sıcak çikolata tanımı veriyoruz.
Tuz aslında yemeklere lezzet vermiyor. Lisanın tat alma kapasitesini arttırarak yemeğin tadını daha çok çıkarmanızı sağlıyor. Yani, tuz aslında bir lezzet arttırıcı. Pekala, tuzu tatlılarda kullanabilir misiniz? Hazırladığınız sıcak çikolataya az bir tutam tuz ekleyince herkesin tadına nasıl hayran kaldığına şaşıracaksınız! Kakao, süt ve bir tutam tuz; tanım bu kadar kolay. Bundan sonra herkes sizden sıcak çikolatanızın tanımını isteyecek.
Bonus 2: Şeker yerine biraz vanilyalı puding.
Kurabiye ve kek yaparken şeker sık sık kullanılıyor. Meğer şekerin yarısı yerine vanilyalı puding koyarsanız tesirine hayret edebilirsiniz. Puding, unlu mamulleri taze tutmasının yanında bu besinlerin yumuşak ve nemli kalmalarına da yardımcı oluyor. Üstelik vanilya da tatlı olduğu için lezzet açısından rastgele bir kayba uğramıyor.