Ufalanmış Koyun Etinden Taze Zerzevat Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 6 tane orta uzunluk kabak
- 4 tane biber
- 1 tane domates
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- Yarım deste maydanoz
- 250 gram kıymaya yakın olacak biçimde doğranmış koyun eti
- 2 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı reyhan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- İçi oyulmuş olan domatesin içi
Ufalanmış Koyun Etinden Taze Zerzevat Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar küçük küçük doğranır. Etde tam kıyma olmadan yakın bir halde doğranıp ufatılır.
- Pirinçler yıkanır.
- Tüm iç harç gereçleri karıştırılıp bir hoş harmanlanır.
- Kabakların içi oyulup çatalla üstü çizilerek biçim verilir.
- Kabakların içi ve başka sebzelerin içi tuzlanır.
- Harç içine doldurulup tencereye dizilir.
- İç harcın yapıldığı tabağa sos hazırlanır.
- Dolmaların üzerine dökülür.
- Birinci kaynar geldikden sonra 10 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.
- Piştikden sonra isteğe bağlı yoğurt ile servis edilir. Deneyenlere afiyet olsun.