Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ufalanmış Koyun Etinden Taze Sebze Dolması

Ufalanmış Koyun Etinden Taze Sebze Dolması
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ufalanmis-koyun-etinden-taze-sebze-dolmasi.jpg

Ufalanmış Koyun Etinden Taze Zerzevat Dolması Tanımı İçin Materyaller

  • 6 tane orta uzunluk kabak
  • 4 tane biber
  • 1 tane domates
İç harcı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • Yarım deste maydanoz
  • 250 gram kıymaya yakın olacak biçimde doğranmış koyun eti
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • İçi oyulmuş olan domatesin içi

Ufalanmış Koyun Etinden Taze Zerzevat Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanlar küçük küçük doğranır. Etde tam kıyma olmadan yakın bir halde doğranıp ufatılır.
  2. Pirinçler yıkanır.
  3. Tüm iç harç gereçleri karıştırılıp bir hoş harmanlanır.
  4. Kabakların içi oyulup çatalla üstü çizilerek biçim verilir.
  5. Kabakların içi ve başka sebzelerin içi tuzlanır.
  6. Harç içine doldurulup tencereye dizilir.
  7. İç harcın yapıldığı tabağa sos hazırlanır.
  8. Dolmaların üzerine dökülür.
  9. Birinci kaynar geldikden sonra 10 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.
  10. Piştikden sonra isteğe bağlı yoğurt ile servis edilir. Deneyenlere afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt