Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Uğut tatlısı nedir ve evde uğut tatlısı nasıl yapılır? Enfes uğut tatlısı tarifi

Uğut tatlısı nedir ve evde uğut tatlısı nasıl yapılır? Enfes uğut tatlısı tarifi
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ugut_tatlisi_nedir_ve_evde_ugut_tatlisi_nasil_yapilir_enfes_ugut_tatlisi_tarifi_1616404604_7184.jpg

Buğday ve sudan yapılan Uğut, şekersiz bir tatlı çeşididir. Hiçbir tatlandırıcı kullanılmadan yapılır, tadını ve lezzetini kendi kıvamından alır. Yapılması uzun sürdüğü ve yorucu olduğu için yalnızca özel günlerde yapılır. Pekala uğut tatlısı meskende nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İşte sorunun karşılığı:

Uğut, 1-2 cm uzunluğundaki çimlerin öğütülmesi ile elde edilir ve tatlısı yapılır. Kanser üzere pek çok sıkıntı hastalığa yeterli geldiği söylenen uğut tatlısının imali ise epeyce zordur. Uğut, üretiminden sonra cam kavanozlarda ambalajlı halde satışa sunulur.Sakarya Taraklı bölgesinde üretimi sağlanan Uğut tatlısının kökenleri Orta Asya’ya kadar uzanır. Şeker ilave edilmeden yapılan Uğut tatlısı, zahmetli sistemlerle üretilir. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
  • A, B, C, E vitaminleri içerir, B17 ile kanser hücrelerine karşı savaşır.
  • Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92′sine sahiptir.
  • Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağıdır.
  • Gaz, şişkinlik üzere sıkıntıları rahatlatmaya takviye verir.
  • Güç verir, daha az uykuya muhtaçlık duyarsınız.
  • Sindirime yardımcı olur.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kandan ve hücrelerden toksinleri temizler. 
  • Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
Kan şekerini istikrarlar.  Kırımızı kan hücrelerini artırır. Antibakteriyel tesire sahiptir.
Antioksidandan zengindir, anti-aging tesiri vardır. Kilo vermeye yardımcı olur.



UĞUT TATLISI TANIMI:

Buğday tohumlarını ıslattıktan sonra bir bezin üstüne yayılarak üzeri örtülür. Karanlık bir odada bir mühlet filizlenmesi beklenir.

Çimlenen buğday tohumları, 1-2 cm uzunluğa eriştiğinde bir tokmak yahut yuvarlak bir taş ile dövülerek ezilir ve suyu çıkarılır.



Ortaya çıkan su unla kıvamlandırılır ve kazanlara koyularak 15-20 saat boyunca daima karıştırılarak kaynatılır. Şayet daima karıştırılmazsa tabanı meblağ.

İstenilen kıvama geldiği vakit ise cam kavanozlarda ambalajlanır.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt