iltasyazilim
FD Üye
havuç
Haftada beş defa yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuçtaki BetaKarotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor Beta karotin (kansere niçin olan bağımsızlık radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi
ıhlamur
Ihlamur çiçeği ıslah edici, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak çay halinde kullanılırIhlamur çiçeği banyosunun da düzeltici bir özelliği vardır Balla karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır Kan dolaşımını düzenler
kavun
Kavun meyve olarak fazla yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbî olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur Çekirdekler insanlar tabâbetinde öksürüğe aleyhinde (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye dek kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır Hem kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine tezgâhtar olur Barsaklarda ülser veya iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir
kudret narı
Momordicae charantiae Mide ve barsak ülserine karşısında dahilen kullanılır Bere, çıban ve ekzemalarda dışarıya kullanılır *
Haftada beş defa yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuçtaki BetaKarotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor Beta karotin (kansere niçin olan bağımsızlık radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi
ıhlamur
Ihlamur çiçeği ıslah edici, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak çay halinde kullanılırIhlamur çiçeği banyosunun da düzeltici bir özelliği vardır Balla karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır Kan dolaşımını düzenler
kavun
Kavun meyve olarak fazla yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbî olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur Çekirdekler insanlar tabâbetinde öksürüğe aleyhinde (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye dek kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır Hem kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine tezgâhtar olur Barsaklarda ülser veya iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir
kudret narı
Momordicae charantiae Mide ve barsak ülserine karşısında dahilen kullanılır Bere, çıban ve ekzemalarda dışarıya kullanılır *