havuc
Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına gore kadınlarda kalp enfarktusunu, felc tehlikesini yuzde 68 oranında azaltıyor Gunde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolu yuzde 10 oranında azalttığı gorulmuştur Her gun yenen bir havuc da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuctaki BetaKarotin de gozleri yaşlılığın getirdiği gorme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını onler, kansızlığı giderir, anne sutunu arttırır, yuz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını sokturur, ulserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini guclendiriyor Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini guclendiriyor) iceren havucun en buyuk ozelliklerinden biri icerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine donuşebilmesi
ıhlamur
Ihlamur ciceği yatıştırıcı, idrar verici, goğus yumuşatıcı ve balgam sokturucu olarak cay halinde kullanılırIhlamur ciceği banyosunun da yatıştırıcı bir ozelliği vardır Balla karıştırılıp icilirse mide ulserine faydalıdır Kan dolaşımını duzenler
kavun
Kavun meyve olarak cok yenildiği gibi tohumları (cekirdekleri) de tıbbi olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların cekirdekleri kurutulur Cekirdekler halk tababetinde oksuruğe karşı (cekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp icilmesiyle) kullanılır Ayrıca kavun, sinirleri yatıştırır, bobreklerdeki kanı temizler, taşların duşurulmesine yardımcı olur Barsaklarda ulser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yuksek tansiyonu olanlar yememelidir
kudret narı
Momordicae charantiae Mide ve barsak ulserine karşı dahilen kullanılır Yara, cıban ve ekzemalarda haricen kullanılır
Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına gore kadınlarda kalp enfarktusunu, felc tehlikesini yuzde 68 oranında azaltıyor Gunde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolu yuzde 10 oranında azalttığı gorulmuştur Her gun yenen bir havuc da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuctaki BetaKarotin de gozleri yaşlılığın getirdiği gorme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını onler, kansızlığı giderir, anne sutunu arttırır, yuz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını sokturur, ulserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini guclendiriyor Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini guclendiriyor) iceren havucun en buyuk ozelliklerinden biri icerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine donuşebilmesi
ıhlamur
Ihlamur ciceği yatıştırıcı, idrar verici, goğus yumuşatıcı ve balgam sokturucu olarak cay halinde kullanılırIhlamur ciceği banyosunun da yatıştırıcı bir ozelliği vardır Balla karıştırılıp icilirse mide ulserine faydalıdır Kan dolaşımını duzenler
kavun
Kavun meyve olarak cok yenildiği gibi tohumları (cekirdekleri) de tıbbi olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların cekirdekleri kurutulur Cekirdekler halk tababetinde oksuruğe karşı (cekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp icilmesiyle) kullanılır Ayrıca kavun, sinirleri yatıştırır, bobreklerdeki kanı temizler, taşların duşurulmesine yardımcı olur Barsaklarda ulser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yuksek tansiyonu olanlar yememelidir
kudret narı
Momordicae charantiae Mide ve barsak ulserine karşı dahilen kullanılır Yara, cıban ve ekzemalarda haricen kullanılır