Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ulubey Döndürmesi

Ulubey Döndürmesi
0
25

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
ulubey-dondurmesi.jpg

Ulubey Döndürmesi Tarifi İçin Malzemeler


İç malzemesi
  • Yarım kilo ıspanak
  • 4 5 dal taze soğan
  • 3 dal maydanoz
  • Yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 dilim peynir rendesi
Hamuru için
  • 2 avuç içiniz kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Üzeri için
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Sıvı yağ

Ulubey Döndürmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Ispanakları soğanı maydanozu kesiyoruz.
  2. Baharatları ve peyniri ekliyoruz ve yağlıyoruz. Harcımız hazır.
  3. Hamurumuz için unumuzu ve tuzunu koyup su ile birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz 10 dk dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüp ilk parçasını katmer büyüklüğünde açıp içini yağlayıp ve hafif ünlüyoruz.
  5. Güneş şeklinde bıçaklarla kesip katlayıp tekrardan yuvarlak bir beze elde ediyoruz diğer hamur içinde aynı işlemi yapıyoruz.
  6. Tekrardan bezemizi alıp katmer büyüklüğü inceliğinde açıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz içine ıspanaklı harcımızdan koyuyoruz.
  7. Üzerine ikinci hamurumuzda açıp kapatıyoruz.
  8. Üzerini ince sıvı yağla ile yağlıyoruz.
  9. Daha sonra yoğurt sürüp 180 derecede üzeri kızarıncaya pişiriyoruz.Not: fırından çıkar çıkmaz nemli bir bez ile. 10 dk örtüyoruz.

Ulubey Döndürmesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt