Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane dileğe nazaran
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ocağa suyumuzu koyup kaynamaya bırakalım elinizde varsa 1 su bardağı et suyuda katalım suyumuza başka yandan yumurtayı yeterlice çırpıp içine azar azar unumuzu katarak yoğuralım ele yapışmayan sert bir hamur olacak.
- Sonra rendemizin ince tarafıyla rendeleyelim şayet yapışma olacak olursa biraz daha unlayıp tekrar rendeleyelim.
- Suyumuz kaynadıktan sonra hamurumuzu 3 sefer de azar azar döküp başka yandan süratli bir halde karıştıralım böylece topaklanmayı önleyeceğiz.
- Bir mühlet bu biçimde kaynattıktan sonra öbür yanda hazırladığımız salçalı sosumuzu çorbamıza ek edip özleşene kadar pişireceğiz. Özleşen çorbamızı biraz dinlendirip servis edebiliriz.