Un Çorbası (Püşürük Aşı) Dünyanın En Ekonomik Çorbası Olabilir Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı karışık salça
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kaynamış su
Un Çorbası (Püşürük Aşı) Dünyanın En Ekonomik Çorbası Olabilir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Gaziantep yöresine ilişkin hem lezzetli hem de çok ekonomik bir çorba. İmali da pek kolay.
- Unu bir tepsinin tabanına yayın. Bir elinizin parmaklarıyla unu karıştırırken öbür elinizle su serpin.
- Bu halde unun topaklaşmasını sağlayın.
- Tüm un topak topak olunca tepsiyi serin bir yere alıp bir kaç saat kurumasını bekleyin.
- Bir tencereye 2 litre kadar sıcak su koyun içerisine salçayı ekleyin. ( konut salçası değilse az yağda kokusu çıkana kadar kavurup üstüne su ekleyebilirsiniz. )
- Su kaynayınca hazırladığınız unu yavaş yavaş serperek içerisine atın. Un topakları yumuşayıp çorba kıvamı alana kadar pişirin.
- Kuru soğanı küp küp doğrayıp başka bir tavada pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanları da çorbaya ekleyip bir taşım kaynatın. Çorbamız hazır afiyet olsun.