
Un Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- Biraz sıvı yağ biraz tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının yarısı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 bardak soğuk su
- 5 bardak sıcak su
- 1 diş sarımsak
Un Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yağı tencereye koyup eritin.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçaları ekleyip biraz daha karıştırın.
- Kavurma sırasında sarımsak da ekleyin.
- Tencereyi ocaktan alıp 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve uygunca pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
- Tencereyi tekrar ocağa koyup kıvam alana kadar sıcak su ve baharatları ekleyin.
- 1-2 taşım kaynatıp servis yapın.
- Sonraki güne kalırsa yoğunlaşıyor. Sıcak su eği yapıp ısıtabilirsiniz.
- Pütürlü olursa da blendırdan geçirin ????.
- Bol limonla içmenizi tavsiye ederim????.