Un Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı hafif acı biber salçası (çok lezzet verdi bence)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2.5 su bardağı soğuk su
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Bir tutam tuz
- Bir tutam kırmızı toz biber
- Bir tutam zerdeçal
Un Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ocağa tencereyi koyup tereyağ eritelim.
- Un ekleyip kokusu gidene kadar kavuralım.
- Sonra salça ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sonra soğuk suyu ekleyelim ki hamurlaşmasın ve çabucak çırpıcı ile karıştıralım.
- Sonra sıcak suyu ekleyip karıştıralım.
- Baharatları ekleyip kaynamasın bekleyelim.
- Servis esnasında nane ekilebilir.