Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Un Çorbası

Un Çorbası
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
un-corbasi.jpg

Un Çorbası Tanımı İçin Gereçler


İçindeki parçacıklar için:
  • 1 yumurta
  • Alabildiği kadar un
Haşlamak için:
  • 6 su bardağı kadar su (miktar değişebilir, ben et suyu da kulandım tavuk suyuda hoş olur
  • Tuz
Salçalı sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı biber (eğer acı seviyorsanız pul biber de olabilir)

Un Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Farklı bir çorba tanımıyla geldim hiiiiç zahmetli değil çabucak hazırlanabilir. Asla yumurta kokmuyor güya tazecik konut üretimi erişteli makarnalı üzere düşünün.
  1. Birinci olarak yumurtamızı geniş bir kaba alarak çırpıyoruz. Unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur sert bir hamur olacak ve elimize yapışmayacak. Kurabiye hamurundan biraz sert düşünün.
  2. Tenceremize suyu ve varsa et suyunu alıp kaynamaya bırakıyoruz ve tuz ekliyoruz.
  3. Hamurumuzu rendeleyerek görünen hali veriyoruz. Biraz rendeleyip kaynayan suya atın biraz karıştırın daha sonra biraz daha rendelediğiniz hamurdan ek edin. Hamuru 3-4 modülde suya ek edin ki yapışmasın.
  4. Bir tavada yağlarınınızı eritip salçayı ek edip salçayı kavuruyoruz daha sonra nane ve kırmızı biberi ek edip karıştırıyoruz.
  5. Salçalı sosumuzu 5 dakikadır kaynayan suyumuza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Bu formda de bi 15-20 dk kaynatabilirsiniz.
  7. Suyu hamurunuzun ölçüsüne nazaran değişebilir hamurun miktarıda yumurtanızın büyüklüğüne nazaran değişebilir…suyu çorbanın kıvamına nazaran ayarlarsınız ben limonuda yakıştırdım bu çorbaya dilerseniz servis ederken az limon suyu ek edebilirsiniz.
 

Similar threads

Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurtaAldığı kadar un Salçalı sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı nane dileğe nazaran1 çay kaşığı karabiberTuz Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Salçalı Un Çorbası Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı tereyağ6 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı domates salçası (2 yemek kaşığı domates salçası yerine 1 yemek kaşığı biber salçası kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı pul biber3 tatlı kaşığı kuru naneTuz10 su bardağı su Salçalı Un Çorbası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Mantı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk kase mantı1 su bardağı haşlanmış nohut1 silme yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı tereyağ2-3 yemek kaşığı sıvı yağ4 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı, pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Hamur için : 5 su bardağı su1 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz Bardak ölçüsü 200ml Çorbası için : 4 adet tavuk baget2 litre tavuk suyu3 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşı biber salçası3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Kesme Kare Hamur Çorbası (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 kase kare kesme hamur1 adet sivri biber1 adet domates1 adet patates1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı sıvı yağı1 çay kaşığı tuz4 su bardağı kaynar su Kesme Kare Hamur Çorbası (Videolu) Tanımı Yapılışı Sıvı yağını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt