Un Çorbası Tanımı İçin Gereçler
İçindeki parçacıklar için:
- 1 yumurta
- Alabildiği kadar un
- 6 su bardağı kadar su (miktar değişebilir, ben et suyu da kulandım tavuk suyuda hoş olur
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- Kırmızı biber (eğer acı seviyorsanız pul biber de olabilir)
Un Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Farklı bir çorba tanımıyla geldim hiiiiç zahmetli değil çabucak hazırlanabilir. Asla yumurta kokmuyor güya tazecik konut üretimi erişteli makarnalı üzere düşünün.
- Birinci olarak yumurtamızı geniş bir kaba alarak çırpıyoruz. Unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur sert bir hamur olacak ve elimize yapışmayacak. Kurabiye hamurundan biraz sert düşünün.
- Tenceremize suyu ve varsa et suyunu alıp kaynamaya bırakıyoruz ve tuz ekliyoruz.
- Hamurumuzu rendeleyerek görünen hali veriyoruz. Biraz rendeleyip kaynayan suya atın biraz karıştırın daha sonra biraz daha rendelediğiniz hamurdan ek edin. Hamuru 3-4 modülde suya ek edin ki yapışmasın.
- Bir tavada yağlarınınızı eritip salçayı ek edip salçayı kavuruyoruz daha sonra nane ve kırmızı biberi ek edip karıştırıyoruz.
- Salçalı sosumuzu 5 dakikadır kaynayan suyumuza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Bu formda de bi 15-20 dk kaynatabilirsiniz.
- Suyu hamurunuzun ölçüsüne nazaran değişebilir hamurun miktarıda yumurtanızın büyüklüğüne nazaran değişebilir…suyu çorbanın kıvamına nazaran ayarlarsınız ben limonuda yakıştırdım bu çorbaya dilerseniz servis ederken az limon suyu ek edebilirsiniz.