Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Un Çorbası

Un Çorbası
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
un-corbasi.jpg

Un Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 8 yemek kaşık un
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı et suyu
  • 100 gram kıyma
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Arzuya göre)

Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İnce sıvı yağ ve margarin tencereye alınır.
  2. Margarin eridikten sonra un eklenir.
  3. Sonra devamlı karıştırılarak çok hafif kahverengi – bej rengi olana kadar kavrulur. Yakmamaya dikkat edin.
  4. Kavrulduktan sonra soğuk su eklenir.
  5. Un açılana süratlice karıştırılır.
  6. Topaklanmama olmaması için daima karıştırılır.
  7. Un açıldıktan sonra et suyu eklenir ve biraz kaynatılır.
  8. Farklı bir tavada kıyma kavrulur.
  9. Kıyma pişince toz biber eklenir ve altı kapatılır.
  10. Kıyma ve tuz çorbaya eklenir ve yeterlice karıştırılarak 2 taşım kaynatılır. Biraz koyu kıvamlı bir çorbadır. Afiyet olsun :).
Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt