Un Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 8 yemek kaşık un
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı soğuk su
- 2 su bardağı et suyu
- 100 gram kıyma
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (Arzuya göre)
Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce sıvı yağ ve margarin tencereye alınır.
- Margarin eridikten sonra un eklenir.
- Sonra devamlı karıştırılarak çok hafif kahverengi – bej rengi olana kadar kavrulur. Yakmamaya dikkat edin.
- Kavrulduktan sonra soğuk su eklenir.
- Un açılana süratlice karıştırılır.
- Topaklanmama olmaması için daima karıştırılır.
- Un açıldıktan sonra et suyu eklenir ve biraz kaynatılır.
- Farklı bir tavada kıyma kavrulur.
- Kıyma pişince toz biber eklenir ve altı kapatılır.
- Kıyma ve tuz çorbaya eklenir ve yeterlice karıştırılarak 2 taşım kaynatılır. Biraz koyu kıvamlı bir çorbadır. Afiyet olsun .