Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Çorbası

Un Çorbası
0
62

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak et suyu (Ben evvelce hazırlayıp buzluğa kaldırdığım et suyunu kullandım bulyon da olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Yaklaşık 1-1.5 litre su kıvamına nazaran ayarlayabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası

Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip, eritelim.
  2. Üzerine unu ek edip kokusu çıkana kadar bir iki dk karıştırarak kavuralım.
  3. Üzerine rendelenmiş sarımsak eleyerek kavurmaya devam edelim.
  4. Biber salçası ve domates salçasını da ekleyip, tekrar kavuralım.
  5. Üzerine su ek edip, çırpıcı ile devamlı karıştıralım.
  6. Son olarak et suyu ve baharatlarınıda ekleyip, bir iki taşım kaynatalım.
  7. Çorbanın kıvamı koyukaşırsa kaynar su ekleyerek açabilirsiniz. Afiyet olsun ????❤️????.
Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tanımı İçin Gereçler Yarım su bardağı pirinç1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiberPulbiberKimyonNane5 su bardağı su yada et suyu Terbiyesi İçin 2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısı2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Mantı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk kase mantı1 su bardağı haşlanmış nohut1 silme yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı tereyağ2-3 yemek kaşığı sıvı yağ4 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı, pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tereyağYarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçasıYarım su bardağı kırmızı mercimek1 yemek kaşığı pirinç1 yemek kaşığı bulgur1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Un Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı hafif acı biber salçası (çok lezzet verdi bence)1 yemek kaşığı salça2.5 su bardağı soğuk su2.5 su bardağı sıcak suBir tutam tuzBir tutam kırmızı toz biberBir tutam zerdeçal Un Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Yalancı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası4 diş sarımsak(dövülmüş)1’er çay kaşığı kırmızı biber, karabiber1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı su (bir kısmını et suyu yada tavuksuyu varsa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt