Un Helvası Tam Kıvamında Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı un
- 50 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Un Helvası Tam Kıvamında Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel şerbetini hazırlayalım. 1 buçuk bardak su ve 1 bardak şekeri ocağa alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın kaynamasına gerek yok şeker erise kâfi olacaktır.
- Margarini tavada eritin.
- Sıvı yağı ekleyin.
- Unu ekleyin ve rengi yoğunlaşıncaya kadar kavurun kısık ateşte 15 dk kavurdum ben.
- Hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve topak topak olmaması için karıştırmayı bırakmayın 5 dk da o denli pişirin ve altını kapatın afiyet olsun ????.