Un Helvası Tam Ölçü Birebir Tanım Harika Lezzet Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Un Helvası Tam Ölçü Birebir Tanım Eksiksiz Lezzet Tanımı Yapılışı
- İlköncelikle şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri ocağa alalım.
- Sonra tavada tereyağı eritelim ve sıvı yağını ekleyelim.
- Daha sonra ünü ekleyip daima karıştıralım.
- Hafif sulu üzere olucak kıvamı.
- Sonra renk almaya başladığında şerbeti birden dökün ve çabucak tencerenin kapağını kapatın.
- Birinci buharı çıkınca kapağı açıp süratlice topaklanmasına fırsat vermeden karıştırın ve helvanız hazırdır afiyet olsun.
Katiyen deneyin çok beğeniceksiniz iddaa ediyorum????????????????.