Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Helvası (Tam Ölçü)

Un Helvası (Tam Ölçü)
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
un-helvasi-tam-olcu.jpg

Un Helvası (Tam Ölçü) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt yahut su
  • 1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler 1 yemek kaşığı daha fazla şeker kullanabilir)
  • İsteğe bağlı ceviz fındık kullanılabilir

Un Helvası (Tam Ölçü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle su yahut sütle mi yoksa su-süt karışımı ile yapacağımıza karar verelim su ile yaparsak un kokulu hoş oluyor süt ile yaparsak yumuşak bir lezzet oluyor.
  2. Bu tanımda ben düğünlerimizdeki lezzeti göstermek ismine süt ile yaptım. Bu nedenle ceviz fındık kullanmayacağım yalnızca görsel gayeli ekledim. Şayet kullanılacaksa, unu yağda kavururken ceviz yahut fındık eklenip birlikte kavrulmalıdır.
  3. 2 bardak süt ve 1 bardak şeker bir tencereye alınır. Şeker eriyip kaynayana kadar ısıtılır.
  4. Şerbet olurken un ve sıvı yağ yanmaz bir tencerede kavrulur. Kavurma tahta kaşık ile yapılır ve daima heryeri karıştırılır.
  5. Görseldeki üzere kaşığın ardına alındığında topak formda kalmamalı kaynaya kaynaya kaşık üzerinden akmalıdır. Bu halde olduktan sonra 2 dk daha kavrulur.
  6. Hiç soğumaya bırakmadan şerbet kaynar olacak biçimde üzerine dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır.
  7. Bir kaç dakika bu biçimde bekletildikten sonra kapak açılıp kıvam alana kadar karıştırılır.
  8. İsteğe bağlı sunum yapılabilir.Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,327Kullanıcılar
DemırppSon üye
Üst Alt