Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak süt
Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Bir kasede sıcak sütü ve toz şekeri karıştırın. Şekerin erimesi kâfi olacaktır.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
- Yağ eridikten sonra unu ek ederek tahta kaşıkla kavuralım. (un kahve rengi alana kadar).
- Unumuz gereğince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Unumuz kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim ve şerbetini çekene kadar daima karıştıralım.