
Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Şerbeti için ;küçük bir tencereye süt, su ve şekeri ekleyip ocağa alıyoruz.
- İsterseniz yalnızca sütten yahut yalnızca sudan yapabilirsiniz.
- Şeker eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Kaynamasa da olur.
- Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıyoruz.
- Tereyağ eriyince unu ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
- Unun rengi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Rengi ne çok açık ne çok koyu olmalı. Un istediğimiz rengi alınca şerbeti üzerine döküyoruz.
- Un kaşığa şerbeti büsbütün çekinceye kadar ezerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Artık kaşığa yapışmıyorsa ocaktan alıp kapağını kapatıyoruz. 5 dakika dinlendirip servis ediyoruz.