Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- 3,5 su bardağı un
Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti kaynatmadan hazırlayalım. Su ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
- Tencereye yağları alalım katı yağ eriyene kadar ısıtalım.
- Yağ fazla gelebilir göze ancak helva piştikten sonra o denli olmuyor.
- Üzerine unu dökelim. Başlayalım karıştırmaya baya uzun bi müddet istediğimiz rengi alana kadar yakmadan kavuralım.
- Rengini alınca ocağın altını kısalım. ????
- Artık burda dikkat edelim şerbeti dikkatlice ve yavaşça dökelim dökerken süratli hızlı karıştıralım.
- Elimize dikkat edelimki sıçrayıp kaynar helva yakmasın????
- Helva katılaşınca 1 dakika kadar daha kavuralım ve altını kapatalım.
- İstediğiniz hali verip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.