Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için uygun tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın.
- Kaynadıktan 5 dk sonra kapatın.
- Daha sonra yağ ve unu karıştırıp 15 dakika boyunca karıştırın kavurun.
- Biraz daha kırmızı olmasını istiyorsanız 2- 3 dk daha kavurun.
- Daha sonra şerbeti ekleyip devamlı karıştırın, 2 -3 dk içinde şerbeti çekecektir.
- Ocağı kapatıp dinlendirin.
- Daha sonra istediğiniz üzere sunun.
- Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Ben yarı yarıya yapıyorum. Afiyetler.