
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 1 çay bardağı su
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 150 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetini hazırlayalım şekeri tam erisin şerbeti ılık yada soğuk olabilir ama sıcak olmasın.
- Tereyağı ve sıvı yağı tavaya dökelim yağ eridikten sonra un ekleyip bir güzel rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Rengi döndükten sonra ocağı kapatın şerbeti yavaş yavaş ilave edin aman dikkat edin elinize sıçramasın.
- Bir yandan karıştırıp bir yandan şerbetini ekleyin zaten o kıvamını alacaktır.
- Tekrar ocağın altını açın bir iki dakika daha çevirin ocağı kapatın denerseniz afiyet olsun.