Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- ️125 gram margarin
- ️1 su bardağından az eksik şeker
- ️1 su bardağı su
- ️1 su bardağı un
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce su ve şekeri bir kaba alıp karıştırarak eritelim.
- Ardından küçük bir tencereye margarini alalım eritelim ve üzerine unu ekleyelim.
- Ortalama 9 dk kadar kavuralım. (ben biraz kavrulmuş seviyorum o yüzden 9 dk yazdım kavrulmuş sevmiyorsanız süresini 1- 2 dk daha erken bitirebilirsiniz kavrulma işlemini)
- Kavrulma işlemi bittikten sonra üzerine şekerli suyumuzu ekleyelim ve hızlı hızlı karıştıralım. Saniyeler içinde kıvamı koyulaşacaktır. Koyulaşınca tamamdır.