Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi ocağa koyalım. 5 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim.
- 20- 25 dk kadar kaynatalım,hafif yoğun olunca şerbetin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyalım.
- Yağ eridikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve karıştıralım.
- Kısık ateşte renk alıncaya kadar kavrulması için sürekli kaşıkla ezerek karıştıralım,kavurma işlemi bitince ocağı kapatalım.
- Şerbet ve helva iyice soğuduktan sonra şerbeti helvaya ekleyip güzelce karıştıralım.
- Tabaklara servis edelim düz şeklini alması için elimizle bastıralım.
- Sonraki aşamada helvayı istediğiniz şekilde kesip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.