bilgisayarci
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı un
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir tencereye sütü ve şekeri koyup 10 dakika bir güzel karıştırıyoruz kaynayana kadar şeker eriyene kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
- Sonra başka bir tencerede yağı eritip hepsini bir güzel karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş unu ilave ediyoruz ve daha sonra hepsini 25 dakika bir güzelce un kavrulanaca esmerleşene kadar kavuruyoruz.
- 25 dakikadan sonra 5 dakikada cevizi ekleyip kavuruyoruz ve daha sonra ocağı kısık ateşe alıp yavaş yavaş ılıyan sütü ilave ediyoruz ve 15 dakika karıştırıyoruz sürekli durmadan.
- Kıvam alınca ocağı kapatıp dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz en önemli kısmı çok karıştırmak lapa yapmamak benim ki tam kıvamında oldu şimdiden afiyet olsun ????.