Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Helvası

Un Helvası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz (1 çay bardağı da olur)
Bardak ölçüm 200 ml ve 100 ml


Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bunun için şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp bir sefer kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  2. Ayrı yerde tereyağını ve sıvı yağı yayvan bir yapışmaz tencereye alalım (ocağın altın yüksek ateşte olsun ) ve eridikten sonra unu ekleyelim.
  3. Unun rengi dalgona kahve rengini alana kadar daima karıştırarak bir 10 dk kavuralım (bu etapta kıvamı gitgide cıvıklaşacaktır unu az geldi diye düşünmeyin)
  4. Ceviz içi ve tarçın, tuz ekleyelim ve tekrar kavuralım.
  5. İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kısıp şerbeti yavaş yavaş ve daima karıştırarak ekleyelim ( helvamız yoğunlaşacaktır tam istediğimiz gibi) ve yoğunlaşınca istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt