elektronikci
FD Üye
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz (1 çay bardağı da olur)
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bunun için şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp bir sefer kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Ayrı yerde tereyağını ve sıvı yağı yayvan bir yapışmaz tencereye alalım (ocağın altın yüksek ateşte olsun ) ve eridikten sonra unu ekleyelim.
- Unun rengi dalgona kahve rengini alana kadar daima karıştırarak bir 10 dk kavuralım (bu etapta kıvamı gitgide cıvıklaşacaktır unu az geldi diye düşünmeyin)
- Ceviz içi ve tarçın, tuz ekleyelim ve tekrar kavuralım.
- İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kısıp şerbeti yavaş yavaş ve daima karıştırarak ekleyelim ( helvamız yoğunlaşacaktır tam istediğimiz gibi) ve yoğunlaşınca istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.