Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un helvasının imali için, bir kasede sıcak su ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi kâfi.
- Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
- Yağ eridikten sonra unu ek ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
- Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim ve şerbetini çekene kadar daima karıştıralım.
- Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra istediğimiz formu verelim. Ben bu formu bıçak ucunu ard arda batırarak verdim.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı