Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Helvası

Un Helvası
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı yahut margarin (de olabilir ben margarin kullandım)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker (tepeleme)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (kıvamını ayarlamak için)
  • Ceviz (isteğe nazaran kullana bilirsiniz)

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Arkadaşlar birinci evvel bir tencereye yağı alıp eritelim.
  2. Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un homojen bir kıvama gelinceye kadar güzelce orta ateşte durmaksızın kavrulur. Devamlı karıştıralım yanmaması için.
  3. İyice kıvam alan helvaya zeytinyağı eklenip tekrar yeterlice kavrulur, rengi dönene kadar.
  4. Rengi değişen kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Ocağın altı kapatılıp şeker ekleyelim.
  5. Toz şeker de ekledikten sonra helva pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır. Sonra tencerenin ağzını kapatıp 1 dk dinlendirelim (çok fazla dinlenmesin yani tencerede soğumasın arkadaşlar ona dikkat edelim).
  6. Kıvamını alan helva servis tabağına alınıp üzerine tercihe nazaran ceviz konulup soğumaya bırakılır. Ben cevizi robotta çekdim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt