Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı yahut margarin (de olabilir ben margarin kullandım)
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker (tepeleme)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (kıvamını ayarlamak için)
- Ceviz (isteğe nazaran kullana bilirsiniz)
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arkadaşlar birinci evvel bir tencereye yağı alıp eritelim.
- Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un homojen bir kıvama gelinceye kadar güzelce orta ateşte durmaksızın kavrulur. Devamlı karıştıralım yanmaması için.
- İyice kıvam alan helvaya zeytinyağı eklenip tekrar yeterlice kavrulur, rengi dönene kadar.
- Rengi değişen kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Ocağın altı kapatılıp şeker ekleyelim.
- Toz şeker de ekledikten sonra helva pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır. Sonra tencerenin ağzını kapatıp 1 dk dinlendirelim (çok fazla dinlenmesin yani tencerede soğumasın arkadaşlar ona dikkat edelim).
- Kıvamını alan helva servis tabağına alınıp üzerine tercihe nazaran ceviz konulup soğumaya bırakılır. Ben cevizi robotta çekdim.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı