Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Un Kavurmalı Minik Katmercikler

Un Kavurmalı Minik Katmercikler
0
90

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Un Kavurmalı Minik Katmercikler Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un ( yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)
İçi için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
Yağlamak için;
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kaymak

Un Kavurmalı Minik Katmercikler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce unumuzu kavurmak için tavaya tereyağını koyup eritelim. Sıvı yağını da ek edip karıştıralım unu da üzerine koyup un kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  2. Tuzu da ek edip karıştırıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamurumuz için gerekli olan gereçlerle yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
  4. İstediğimiz büyüklükte bezeler alıp 15 dakika dinlendikten sonra oklavayla açıp yağ karışımıyla yağlayarak elimizle çekiştirerek inceltelim.
  5. Arasına un kavurmasından serpip rulo sarıp yuvarlayalım.
  6. Biraz dinlendirdikten sonra oklavayla biraz inceltip tavamızda artlı önlü kızartalım.
  7. Üzerine yağ karışımımızdan sürelim. Afiyet olsun ????.
Un Kavurmalı Minik Katmercikler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kavurmalı Yumurtalı Pratik Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 4 su bardağı un destek gerekebilir1 tatlı kaşığı maya1 tatlı kaşığı tuz1 kase hazırladınız kavurma. 150 gr1 kase kıyma 150 grDilediniz kadar sucuk2 adet yumurta200 gr kaşar peyniri İsteğe bağlı fazla olabilir2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Harika Kavurmalı Pizza Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 2 su bardağı ılık su1 paket toz maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un Sosu İçin 2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı ketçap1 tatlı kaşığı kekik1 diş sarımsak1 çay bardağı ılık su Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Harç için; Kişi sayısı kadar kuşbaşı et1 adet soğanTuzKarabiberTereyağı Üstüne sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kavurmalı Kapama Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi; 250 gr kavurma1/2 (yarım) su bardağı süt mısır2 adet kapya biber100 gr kaşar peyniri Hamur için; 2 su bardağı süt (ılık olacak)1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta akı(sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Kavurmalı Barbekü Soslu Tavuklu Pideler Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı toz maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ4 bardak un2 adet yumurta Tavuk harcı için; 2 adet orta uzunluk soğanYarım göğüs2 adet sivri biber1 adet kapya biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt