Un Kavurmalı Minik Katmercikler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar un ( yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kaymak
Un Kavurmalı Minik Katmercikler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unumuzu kavurmak için tavaya tereyağını koyup eritelim. Sıvı yağını da ek edip karıştıralım unu da üzerine koyup un kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
- Tuzu da ek edip karıştırıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için gerekli olan gereçlerle yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
- İstediğimiz büyüklükte bezeler alıp 15 dakika dinlendikten sonra oklavayla açıp yağ karışımıyla yağlayarak elimizle çekiştirerek inceltelim.
- Arasına un kavurmasından serpip rulo sarıp yuvarlayalım.
- Biraz dinlendirdikten sonra oklavayla biraz inceltip tavamızda artlı önlü kızartalım.
- Üzerine yağ karışımımızdan sürelim. Afiyet olsun ????.