Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
un-kurabiyesi-9.jpg

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller

• 250 gram margarin yada tereyağı (Ben yarım paket kullandım )
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1, 5 su bardağı nişasta mısır nişastası
  • 3 bardak un
  • 2 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı

1. Olağanda vita yağı bu kurabiyeler için kullanılır ancak yoksa tereyağı kullanacaksanız öncelikle aygazda tereyağını eritip bir kaba alın dolaba atın.
  2. Hafif döndükten sonra bir çatal kaşık yardımıyla ortasını oyun içinden tereyağın suyu çıkacak o suyu alın.
  3. Akabinde tereyağını oda ısısında bekletin yumuşak tereyağın içine pudra şekerini yedirin.
  4. Akabinde bütün gereçleri un hariç ekleyip yoğurun unu azar azar ek edin tam 3 bardak un girmiyor ben 2.5 bardak undan yaptım topladı una nazaran değişebilir.
  5. Hamur süreci bittikten sonra hamuru ince uzun biçimde 2 parmak kalınlığında yuvarlayıp çatalla şerit çizip kesebilirsiniz
  6. Evvelce 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri çatlayana kadar bekleyin. 180 derecede üzeri çatlayana kadar bekleyin beyaz bir formda alın. Pembeleşmesin korkmayın pişiyor.

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt