Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin yada tereyağı (Ben yarım paket kullandım )
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1, 5 su bardağı nişasta mısır nişastası
- 3 bardak un
- 2 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Olağanda vita yağı bu kurabiyeler için kullanılır ancak yoksa tereyağı kullanacaksanız öncelikle aygazda tereyağını eritip bir kaba alın dolaba atın.
- Hafif döndükten sonra bir çatal kaşık yardımıyla ortasını oyun içinden tereyağın suyu çıkacak o suyu alın.
- Akabinde tereyağını oda ısısında bekletin yumuşak tereyağın içine pudra şekerini yedirin.
- Akabinde bütün gereçleri un hariç ekleyip yoğurun unu azar azar ek edin tam 3 bardak un girmiyor ben 2.5 bardak undan yaptım topladı una nazaran değişebilir.
- Hamur süreci bittikten sonra hamuru ince uzun biçimde 2 parmak kalınlığında yuvarlayıp çatalla şerit çizip kesebilirsiniz
- Evvelce 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri çatlayana kadar bekleyin. 180 derecede üzeri çatlayana kadar bekleyin beyaz bir formda alın. Pembeleşmesin korkmayın pişiyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.