Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 su bardağı un (25 yemek kaşığı. kaşıkla da bilhassa ölçtüm sizler için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilya
Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı, sıvı yağ, nişasta ve pudra şekerini elimizle güzelce karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim hamuru yapalım.
- Mandalina büyüklüğünde modüller kopartıp şerit haline getirelim verevlemesine bıçakla kesip tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine çatalla çizikler atalım.
- İsterseniz ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizip üzerine çatalla bastırarak da hal verebilirsiniz. İki türlüde fotoğraf ekledim hangisini isterseniz artık karar sizin.
- Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında alt kısımları kızarıp üst kısımları ise beyaz kalacak formda pişirelim. Aşağı üst 20 dakika kadar kâfi olacaktır. Bu kurabiyem o kadar şahane oluyor ki yıllanmış eski bir tanımım olup sizlere hoşluğunu anlatabilmek için fazladan foto ekledim.