Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi
0
24

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
un-kurabiyesi.jpg

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller

• 250 gram tereyağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 su bardağı un (25 yemek kaşığı. kaşıkla da bilhassa ölçtüm sizler için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilya

Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağı, sıvı yağ, nişasta ve pudra şekerini elimizle güzelce karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim hamuru yapalım.
  2. Mandalina büyüklüğünde modüller kopartıp şerit haline getirelim verevlemesine bıçakla kesip tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine çatalla çizikler atalım.
  3. İsterseniz ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizip üzerine çatalla bastırarak da hal verebilirsiniz. İki türlüde fotoğraf ekledim hangisini isterseniz artık karar sizin.
  4. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında alt kısımları kızarıp üst kısımları ise beyaz kalacak formda pişirelim. Aşağı üst 20 dakika kadar kâfi olacaktır. Bu kurabiyem o kadar şahane oluyor ki yıllanmış eski bir tanımım olup sizlere hoşluğunu anlatabilmek için fazladan foto ekledim.
Not: Kurabiyeye kabartma tozu koymuyoruz bilhassa belirtmek istedim tahminen unuttuğumu düşünebilirsiniz????????.

Similar threads

Pasta Tarzı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı pudra şekeri (1 su bardağına yakın)4 yemek kaşığı nişasta (mısır yada buğday)1 paket vanilya4 su bardağı un Üzeri için; Pudra şekeri Kabartma tozu kullanmıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler 200 gr tereyağ1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı pudra şekeri3 yemek kaşığı nişasta (mısır/buğday)3,5 su bardağı un Üzeri için; Pudra şekeri Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvıyağ ve pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı sıvı yağYarım su bardağı mısır nişastası4.5 su bardağı un Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Margarinimizi hafif yumuşatıyoruz. İsterseniz dışarda bekletip isterseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Un Kurabiyesi (Sıvı Yağlı Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeriYarım su bardağı nişasta1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu2,5 su bardağı un Üzeri için; Pudra şekeri ve fıstık Un Kurabiyesi (Sıvı Yağlı Ağızda Dağılan)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler 3 yemek kaşığı dolu dolu margarin yahut tereyağı (Eritilmiş olacak)Yarım çay bardağı zeytinyağı3 yemek kaşığı dolu dolu pudra şekeri3 yemek yemek kaşığı nişasta3 orta uzunluk su bardağı unYarım çay kaşığı karbonatBir çimdik tuz Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt