Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin (250 gr tereyağı da olabilir)
- 1 fincan sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 bardak pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gr margarin yahut tereyağı sıvı yağ ile 1 bardak pudra şekeri güzelce karıştırın.
- Daha sonra nişasta ve aldığı kadar un ile yoğrulur yumuşak bir hamur elde edin yoksa kurabiyeleriniz pişerken çatlar.
- Hamuru 2 ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın rulo biçimine getirin çatal yardımıyla sağlı sollu form verip (görselde paylaştığım fotoğrafları kaydırarak faydalanabilirsiniz) .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirin .
- 15 dakikayı geçmesin fırından alıp soğumaya bırakın üzerine yarım su bardağı pudra şekerini serpin afiyet olsun ????????.