elektronikci
FD Üye
Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ gurme kaymaklı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 3 su bardağı kadar un
- Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri yoğurma kabına alalım. Kaşıkla uygunca karıştıralım.
- Ardından nişastayı ekleyip yavaşça denetimli un ekleyerek elimizle yoğuralım.Yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurumuzdan yumurtadan az daha büyük modüller alıp elimizle fotoğrafta gösterilen üzere uzun formlar verip üzerini çatalla çizelim.
- Bıçakla üç parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve tüm hamuru bu halde hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik ısıtılmış (mutlaka ısıtılmış olsun yoksa kurabiyeleriniz yayılabilir) fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Ilıyan kurabiyelere pudra şekeri eleyelim. Afiyet olsun. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz tanımı deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam.