Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Unesco, Unesco Nedir

Unesco, Unesco Nedir
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Unesco'nun tanımı
Unesconun anlamı

Unesco kelimesi, İngilizce United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur Dilimizde “Birleşmiş milletler eğitim, bilim ve Kultur Kurumu biciminde karşılanmıştır

Unesco Birleşmiş Milletler’in bir ozel kurumu olarak, İkinci dunya Savaşı’ndan sonra, 1946 yılında kurulmuştur Bu Kurumun Yasası 1945 yılı Kasım ayında Londra’da 44 ulkenin temsilcilerinin katıldıkları bir toplantıda kabul edilmişti Turkiye, bu Yas ayı imzalayan ilk yirmi devlet arasında onuncudur Unesco Sozleşmesi, ulkemizde 20 Mayıs 1946 tarihli ve 4895 sayılı kanunla onanmıştır

Unesco butcesi, uye devletlerin iki yılda bir bu Kuruma odedikleri aidat ile sağlanır Bu Butce dışında, Birleşmiş Milletler Ozel Fonu’ndan, teknik yardım programından olmak uzere, o nemli para kaynakları temin edilir Bu kaynaklar, iki yıllık Unesco butcesi tutarına yakındır

Unesco eğitim, bilim ve kultur alanlarındaki amaclarını, kendisine uye olan her devlette kurulan Milli Komisyonlarla gercekleştirmeye calışır

Similar threads

Unesco'nun tanımı Unesconun anlamı Unesco kelimesi, İngilizce United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur Dilimizde “Birleşik milletler eğitim, bilim ve Kültür Kurumu biçiminde karşılanmıştır Unesco Birleşmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
unesco ne yapar gorevi nedir, konu hakkında bilgi verir misiniz? UNESCO kelimesi, İngilizce United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur Dilimizde “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kultur Kurumu biciminde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Unesco Nun Anlamı nedir Unesco ne demek Unesco nedir UNESCO kelimesi, İngilizce United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur Dilimizde Birleşmiş uluslar Eğitim, Bilim ve Kultur Kurumu biciminde karşılanmıştır
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
unesco ne yapar Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kultur Orgutu ya da UNESCO Birleşmiş Milletler'in ozel bir kurumu olarak, II Dunya Savaşı'ndan sonra, 1946 yılında kurulmuştur Merkezi Paris'te bulunan ve Genel Konferans, Yurutme Konseyi, Sekreterlik olmak uzere uc organı olan UNESCO...
Cevaplar
0
Görüntüleme
234
Unesco Nun Anlamı nedir Unesco ne aramak Unesco nedir UNESCO kelimesi, İngilizce United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur Dilimizde Birleşik uluslar Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu biçiminde karşılanmıştır *
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,466Konular
981,165Mesajlar
29,535Kullanıcılar
tivizonSon üye
Üst Alt