Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üniversite Kameralarla Takip Edilecek…

Üniversite Kameralarla Takip Edilecek…
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Üniversite Kameralarla Takip Edilecek… Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yaşanabilecek ilk olarak terör ve öteki olayların önlenmesi, asayişin sağlanması amacıyla kampus alanında 42 ayrı noktaya kameralar yerleştirildi Van Yüzüncü Sene Üniversitesi’nde yaşanabilecek ilk olarak terör ve öteki olayların önlenmesi, asayişin sağlanması amacıyla kampus alanında 42 bambaşka noktaya kameralar yerleştirildi Öğrencilerin ve personelin her hareketi MOBESE kameralarla izlemeye alınırken, giriş kapısına da otomatik bariyerler yerleştirildi Rektör Prof Dr Hasan Ceylan, çok geniş bir alana sahip olan üniversite kampusunun güvenliğini temin etmek amacıyla böyle bir sisteme başvurduklarını belirterek, “Terör olayları dahil almak üzere hertürlü olayın önlenmesi ve faillerinin yakalanması için buna lüzum duyduk Daha huzurlu, kuytu bir etraf meydana getirmek ve iyi bir eğitim verebilmek için bu gerekliydi Bundan daha sonra çağın gerekleri neyse teknolojiden kullanım yoluna gideceğiz dedi YYÜ’de, yönetim kampus güvenliğini en üst seviyede tutmak için bir dizi tedbir aldı Bu önlemler çerçevesinde kampus alanının çevresi duvarla örülmeye başlanırken, üniversitenin girişi dahil edinmek üzere öğrencilerin bulunduğu 42 noktaya da MOBESE kamera kuruldu Kamera kurulmasını bir takım öğrenciler olumlu karşılarken, bir takım öğrenciler ise yersiz buldu Öğrenciler, bütün fakültelerin antre kapılarına kurulan kameraların özel hayata müdahale etmediği sürece problem olmayacağını söyledi Kampus alanının kameralarla izlenmesinin zorunlu olduğunu gösteren Rektör ProfDr Hasan Ceylan, terör dahil her türlü olayın önlenmesi için güvenlik önlemi aldıklarını belirtti Prof Dr Ceylan, şunları söyledi: “Kampus alanı fazla geniş olduğu için her yerden girilme imkanı var Güvenliği açısından her alanın gözetim altında olması gerekiyordu Türkiye’nin bir çok uygun fazla yersiz şeyler oluyor Ortaokul hatta ilköğretimde gereksiz hadiseler oluyor Bu tür olayların olmaması ve girişim edenlerin yakalanması için böyle bir şey yaptık Terör dahil her şey bunun içine giriyor Kimsenin buna tepki göstermesi gerektiğini düşünmüyorum Parmak okutma sistemini de şayet sonradan devreye sokmayı düşünüyoruz O bir iki yerde bize kolaylık sağlayacak Ayrıca güvenlik ayrıca de herkesin mesaiye zamanında gelmesini sağlayacak Bu fazla tartışılacak bişey olabilir Bundan Böyle bundan sonradan çağın gerekleri neyse teknolojiden faydalanma yoluna gideceğiz  

858,506Konular
983,052Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt