Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tane vanilya
- 1 çay bardağı kavrulmuş yerfıstığı
Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker su sütü bir kaba alıp, uygunca karıştıralım. Ocağa geniş bir tencere alalım.
- Sıvı yağ, tereyağı koyalım. Üzerine irmik ve un ek edip, karıştıralım.
- Kavurma etabı çok kıymetli. Daima karıştırarak ve orta ateşte pişirmeye başlayalım. Birinci olarak sertleşecek karıştırdıkça kendi salacak yavaş yavaş kıvam bulacak.
- Rengi kahverengiye dönünce hazırladığımız şerbete vanilya ekleyip, karıştırın.
- Yavaş yavaş helvaya ek edelim.
- Şerbeti çekince ocağı kapatıp, tencerenin kapağını kapatalım.
- Soğuduktan sonra form verip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????