Unlu Minnoş Kete Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
*2 su bardağı sut
*2 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 5 tatlı kaşığı maya
*2 yumurta akı
*3 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*10 su bardağı un
Uzerine;
*2 yumurta sarısı
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
Acmak icin;
*Un ve nişasta karışımı
Arası icin
*1 su bardağı sıvı yağ veya 200 gr tereyağı
İcine;
*Un
*Tereyağı ve sıvı yağ
*Tuz
Unlu Minnoş Kete Tarifi Yapılışı Oncelikle ic harcını hazırlayalım yağı eritelim, ardından unumuzu koyalım ,isteğe bıraktım cunku kimi cok harclı kimi az harclı seviyor
Daha sonra tuzumuzu da ekleyelim ve iyice kavuralım
Harcımızı soğumaya alalım ve hamura gecelim
Sutu ılık hale getirip icine mayayı atalım
5 dk kadar ağzı kapalı şekilde bekledikten sonra hamuru icin olan tum malzemeleri ekleyip yoğuralım
Muhtemelen un yeterli olacaktır ama kontrollu koyalım
Hamuru sarıp mayalamaya bırakalım, fazla mayalamayalım ki kıyır kıyır olsun
Mayalandıktan sonra portakal kadar toplar yapın ve dinlendirin
Uzerine bir bez kapatın ki kabuk tutmasın
Daha sonra acmaya başlayın
Servis tabağı buyukluğunde acın ve uzerine yağ surun ve bohca yapar gibi katlayın
Kenara koyun
Butun bezelere bunu yaptıktan sonra dinlendirin
Dinlendirdikten sonra bezelerin ortasına harcı koyup yine bohca gibi kapatıp hamuru yırtmadan acın
Sonra tepsiye alın ve uzerine yumurta sarısını surun
Catalla uzerine delikler acın ve 180 dercelik fırına gonderin ,ketelerimiz hazır afiyet olsun
*2 su bardağı sut
*2 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 5 tatlı kaşığı maya
*2 yumurta akı
*3 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*10 su bardağı un
Uzerine;
*2 yumurta sarısı
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
Acmak icin;
*Un ve nişasta karışımı
Arası icin
*1 su bardağı sıvı yağ veya 200 gr tereyağı
İcine;
*Un
*Tereyağı ve sıvı yağ
*Tuz
Unlu Minnoş Kete Tarifi Yapılışı Oncelikle ic harcını hazırlayalım yağı eritelim, ardından unumuzu koyalım ,isteğe bıraktım cunku kimi cok harclı kimi az harclı seviyor
Daha sonra tuzumuzu da ekleyelim ve iyice kavuralım
Harcımızı soğumaya alalım ve hamura gecelim
Sutu ılık hale getirip icine mayayı atalım
5 dk kadar ağzı kapalı şekilde bekledikten sonra hamuru icin olan tum malzemeleri ekleyip yoğuralım
Muhtemelen un yeterli olacaktır ama kontrollu koyalım
Hamuru sarıp mayalamaya bırakalım, fazla mayalamayalım ki kıyır kıyır olsun
Mayalandıktan sonra portakal kadar toplar yapın ve dinlendirin
Uzerine bir bez kapatın ki kabuk tutmasın
Daha sonra acmaya başlayın
Servis tabağı buyukluğunde acın ve uzerine yağ surun ve bohca yapar gibi katlayın
Kenara koyun
Butun bezelere bunu yaptıktan sonra dinlendirin
Dinlendirdikten sonra bezelerin ortasına harcı koyup yine bohca gibi kapatıp hamuru yırtmadan acın
Sonra tepsiye alın ve uzerine yumurta sarısını surun
Catalla uzerine delikler acın ve 180 dercelik fırına gonderin ,ketelerimiz hazır afiyet olsun