Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Unlu Patatesli Çıtır Börek

Unlu Patatesli Çıtır Börek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
unlu-patatesli-citir-borek.jpg

Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 1 kilo yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber
Arası ve üzerine sürmek için;
  • 150 gram tereyağ
  • 125 ml sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un

Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan patateslerimizi bir ezici yardımıyla ezip üzerine sütümüzü ekleyip püre kıvamına getirip tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
  3. Yufkalarımızı 16 parçaya üçgen şeklinde bölelim.
  4. Erittiğimiz tereyağımızın içine sıvı yağ ve unumuzu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  5. Daha sonra ilk yufkamızı tezgahımıza alıp üzerine hazırlamış olduğumuz unlu yağ karışımımızdan sürdükten sonra 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serelim yani 2 katlı yufkadan yapılmış olucak böreğimiz.
  6. 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serdikten sonra patates harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım.
  7. Diğer yufkalarımıza da aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üzerlerine unlu yağ sosumuzdan sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz.
  8. İsteğe bağlı ve önceden ısıtılmış 190 derece fırınımızda böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,315Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt