elektronikci
FD Üye
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 kilo yufka
- 1 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
- 150 gram tereyağ
- 125 ml sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı un
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan patateslerimizi bir ezici yardımıyla ezip üzerine sütümüzü ekleyip püre kıvamına getirip tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
- Yufkalarımızı 16 parçaya üçgen şeklinde bölelim.
- Erittiğimiz tereyağımızın içine sıvı yağ ve unumuzu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra ilk yufkamızı tezgahımıza alıp üzerine hazırlamış olduğumuz unlu yağ karışımımızdan sürdükten sonra 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serelim yani 2 katlı yufkadan yapılmış olucak böreğimiz.
- 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serdikten sonra patates harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım.
- Diğer yufkalarımıza da aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üzerlerine unlu yağ sosumuzdan sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz.
- İsteğe bağlı ve önceden ısıtılmış 190 derece fırınımızda böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.