Ünlülerin Mutfak Sırları ünlülerin mutfakları hülya kalyoncu neslihan kozanoğlu neslihan kozanoglu nalan aksoy Her nekadar onları sadece televizyondan ve gazetelerden şaşalı abartılı hayatlarıyla tanısakta onlarda sonuçta birer bayan ve anne eşleri için çocukları için mutfağa girip yemek yapıyorlar Peki ünlülerin mutfak sırları nelermiş bu sırların şayet bizleri faydası olur düşünüyorum ve sizleri ünlülerin mutfak sırlarını sunuyorumunlulerinmutfaksirlari5c4e73a6f0658gifalt :tik: :tik: :tik: 1548645281 1548645281 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a700337unlulerinmutfaksirlari5c4e73a700337 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a700337 DEMET KUTLUAY Ne dek yemek yemek öyle emek Birkaç ay önce açtıkları Latife adlı restoranın mutfağında bizim için hünkarbeğendi pişiren Demet Kutluay, pilavda ve fırın sütlaçta iddialı *En iyi yaptığınız yemek Pilavda iddialıyım, et yemeklerini de hoş yaparım Tatlı olarak da fırın sütlaçta iddialıyım *En çok sevdiğiniz yemek yemek nedir? Beğendili tas kebabı ve etli yaprak dolmasını fazla severim *Hangi mutfağı daha fazla seçim ediyorsunuz, niçin? Türk mutfağını, çünkü çok dağıtılmış ve her ağız tadına tarafından bir tarifi mutlaka var *Mutfağınızın olmazsa olmazı nedir? Sebze Etli yemek yemek yaparken bile mutlaka içine sebze koyarım Baharatlar da olmazsa olmazımdır Tavuğu ızgara yapacağım süre, ızgaraya atmadan önce baharatlarla marine ederim Mutlaka zeytinyağı kullanırım Yani sebze, baharat ve zeytinyağı olmazsa olmazımdır *Eşiniz İbrahim Kutluay için yaptığınız özel bir yemek yemek var mı? id İbrahim yaprak sarmasını çok seviyor Kayınvalidem yapar Ben de yapmaya çalışıyorum, kötü da olmuyor (gülüyor) Makarna ve pilavı da çok sever 1548645281 1548645281 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a704a5bunlulerinmutfaksirlari5c4e73a704a5b unlulerinmutfaksirlari5c4e73a704a5b DENİZ BERDAN Haftada 45 gün balık yerim Deniz Berdan, haftada 45 gün balık yiyor Yaz aylarında Göçek’deri aldığı domates ve sebzeleri dondurup, bütün kış o sebzeleri kullanıyor *En iyi yaptığınız yemek yemek Sağlıklı, hafif ve çok leziz kişler, tatlılar, hafifletilmiş kepekli pizzalar, fajita, fırında et ve tavuk çeşitleri yaparım Izgara da yapıyorum lakin ızgaranın ince noktası kurutmamakta *En fazla sevdiğiniz yemek yemek nedir? Izgara kalkan ve palamutun yanında kendi özel tarifimden hardal soslu nohutlu salataya bayılıyorum Balığın her türlüsünü yerim, yeter fakat balık olsun Haftada 45 gün yerim *Hangi mutfağı daha çok tercih ediyorsunuz, neden? Dinç pişirme yöntemleri ve damak tadıma uyması sebebiyle daha fazla California mutfağını seçim ediyorum Çünkü ürünlerin hepsi az pişiriliyor Dönemin mevsim sebzeleriyle yapılıyor yemekler 1548645281 1548645281 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a70bb07unlulerinmutfaksirlari5c4e73a70bb07 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a70bb07 FERAYE TANYOLAÇ Domatesli pilavıma bayılırlar Feraye Tanyolaç Çilingiroğlu, bizim için bamya pişirdi Mutfağının vazgeçilmezinin tavuk olduğunu söyleyen Feraye Hanım, “Domatesli pilavıma ve tavuk yemeklerime bayılırlar diyor En sevdiğiniz yemek nedir? Tavuk yemeden yapamam Hafif geliyor *Hangi mutfağı daha çok tercih ediyorsunuz? Bir numarada Türk mutfağı, ikinci sırada ise Çin mutfağı geliyor Çünkü Çin mutfağında çok tavuk ve sebze kullanıyorlar Ağır gelmiyor ve baharatları da çok uygun kullanılıyor *Hayalinizde bir masa donatsanız kimlerin olmasını isterdiniz ve onlara ne pişirirdiniz? Ben üç, dört yıl önce annemi kaybettim Kaya’nın babası ile de tanışmak hiç nasip olmadı İkisi de hayatta yok şu anda Hayatta olsalardı, onlara güzel bir sofra düzenlemek isterdim *Kaya Çilingiroğlu için yaptığınız özel bir yemek var mı? Kaya Bey yemek ayırmadığı için ve tüm yaptığım yemekleri sevdiği için bu konuda çok şanslıyım Ama domatesli pilavı fazla sever ve benimkini de beğenir Haftada neredeyse 45 gün domatesli pilav yapıyorum 1548645281 1548645281 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a766fe7unlulerinmutfaksirlari5c4e73a766fe7 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a766fe7 HÜLYA KALYONCU Bütün bir patlıcan aşığıyım İçinde patlıcanın olduğu her yemeğe bayılan, tam bir patlıcan aşığı olduğunu söyleyen Hülya Kalyoncu, bizler için mantı ve ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan güllaç hazırladı *En iyi yaptığınız yemek yemek nedir? genelde yaptığım yemekler eşim, çocuklarım ve arkadaşlarım kadar çok beğenilir Mantıyı da iyi yaptığım söylenir Bilhassa çocuklarım, mantı yaptığım zaman çok sevinir *En fazla sevdiğiniz yemek yemek nedir? İçinde patlıcanın olduğu her yemeye bayılırım Dolayısıyla karnıyarık, hünkarbeğendi fazla sevdiğim yemeklerdir Bütün bir patlıcan aşığıyım! *Hangi mutfağı daha fazla seçim ediyorsunuz? Çin mutfağını seçim ederim Lezzet açısından bizim tat alma tadımıza fazla uygun Çünkü baharatları bol ve hafif Yağ oranı düşük ve bol sebzeli yemekler 1548645281 1548645281 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a76bc15unlulerinmutfaksirlari5c4e73a76bc15 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a76bc15 NALAN AKSOY Vazgeçilmezi baharat Crema Catering’in sahibi Nalan Aksoy’un mutfaktaki vazgeçilmezi, baharatlar *En iyi yaptığınız yemek? İncik yemeğini iyi yaparım *En sevdiğiniz yemek? Karnıyarık, mantı, makarna ve Girit usulü yaptığım nohut *Hangi mutfağı daha fazla tercih ediyorsunuz? Füzyon, dünya mutfağını severim Çünkü baharat çok seviyorum ve baharatları bu mutfakta daha basit kullanabiliyorum *Çocuklarınız için yaptığınız özel bir yemek Oğlum her zaman kara mercimek der, bildiğimiz yeşil mercimek Kızım makarnacıdır Bunun yanına benim yapmış olduğum taze soğanlı ton balığı ve mayonezin kullanıldığı bir karışım vardır Kızım ona bayılır 1548645281 1548645281 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a772629unlulerinmutfaksirlari5c4e73a772629 unlulerinmutfaksirlari5c4e73a772629 NESLİHAN KOZANOĞLU Doğal hayatın bütün ortasında Sebzelerini ekolojik tarım yaptığı tarlalardan, et, tavuk ve meyve gibi ürünleri ise çiftliğinden temin eden Neslihan Kozanoğlu, tam anlamıyla doğal bir hayat yaşıyor *En iyi yaptığınız yemek nedir? Yumurta bile haşlasam çok hoş olur Elimin kıvamı iyi Ama av yemeklerinde çok daha başarılıyım *Peki en çok sevdiğiniz yemek yemek? Makarna çeşitleri ve Paella *Hangi mutfağı daha çok seçim ediyorsunuz, neden? Akdeniz mutfağını ve yemeklerini fazla severim Çünkü tat alma tadıma uyuyor *Formunuzu nasıl koruyorsunuz, tüyonuz nedir? Çok lakin çok zorlanıyorum Yemeğin bu kadar ön planda olduğu bir evde form gözetmek çok kuvvet Akşama dek her istediğimi yiyorum ama akşam yemeğinde güzelim yemeklerimi yalnızca tadıyorum *Eşiniz için yaptığınız özel bir yemek var mı? Hünkarbeğendi, Çerkez tavuğu, güllaç, kaz, ördek ve Norveç usulü sülün fırında