
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı haşhaş (Çoğaltıp azaltabilirsiniz isteğe bağlı)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç limon damlası
- Kremşanti
- Ben süslemek için kremşantinin üstüne hindistan cevizi ve badem koydum isteğe göre süsleyebilirsiniz
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye koyup 20 dk kaynatıyoruz ve bir kaç damla limon ekliyoruz.
- Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra 4 su bardağı irmiği ilave ediyoruz.
- Kek hamuru kıvamına gelince haşhaş kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Borcama döküyoruz.
- 180 derece de yarım saat pişiriyoruz (Fırından fırına değişebilir).
- Pişen tatlımıza şerbeti ilave ediyoruz (Şerbeti ben kek ve şerbet ılıkken döktüm).
- Şerbetini çeken ve soğuyan kekimizin üstüne kremşanti ekleyip istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun
))