Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun)

Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun)
0
35

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
unsuz-hashasli-revani-tum-yediginiz-revanileri-unutun.jpg

Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler


Keki için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı haşhaş (Çoğaltıp azaltabilirsiniz isteğe bağlı)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç limon damlası
Üzeri için
  • Kremşanti
  • Ben süslemek için kremşantinin üstüne hindistan cevizi ve badem koydum isteğe göre süsleyebilirsiniz

Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye koyup 20 dk kaynatıyoruz ve bir kaç damla limon ekliyoruz.
  2. Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Karıştırdıktan sonra 4 su bardağı irmiği ilave ediyoruz.
  5. Kek hamuru kıvamına gelince haşhaş kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Borcama döküyoruz.
  6. 180 derece de yarım saat pişiriyoruz (Fırından fırına değişebilir).
  7. Pişen tatlımıza şerbeti ilave ediyoruz (Şerbeti ben kek ve şerbet ılıkken döktüm).
  8. Şerbetini çeken ve soğuyan kekimizin üstüne kremşanti ekleyip istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun :)))
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt