
Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tahin yahut zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım diş sarımsak rendesi
- 1 yeşil kabak
- 2 orta uzunluk mantar
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı kaşar rendesi
- Fesleğen, cherry domates
Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabakları ince halka halka doğrayıp biraz zeytinyağ ve tuzla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 derecede fırına atın.
- 5- 6 dk yumuşaması için yetiyor bu sırada tart gereçlerini rondodan geçirin.
- Kekten koyu bir kıvam olacak fotoğraftaki üzere en küçük uzunluk yuvarlak çemberinize yahut farklı küçük bir fırın kabına eşit ve ince kalınlıkta olacak formda yayın kabakları fırından çıkarıp tartı koyun.
- Yeterlice kızarması ve yumuşaklığının gitmesi gerek denetimli biçimde 20-25 dk yetiyor.
- Bu sırada mantarları ince doğrayıp harlı ateşte tavada 1, 2 dk sote edip kabakların yanına alalım.
- Üstünü süslemek için birkaç kabak ve mantar ayırdıktan sonra kalan zerzevatları labneyle güzelce karıştıralım.
- Pişen tartı fırından alıp üzerine labneli zerzevatları koyalım.
- Kaşarı ek edip en son ayırdığımız zerzevatları ve küçük doğranmış 2 cherry domates ekleyelim ve 5-6 dk daha fırına verelim.
- İç harcında değişiklik yapabilirsiniz kıymalı mısırlı yahut farklı bir sebzelide deneyebilirsiniz unsuz ve katı yağsız her öğünde rahatlıkla tüketeceğiniz bir öğün.