Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Unsuz Şekersiz Muzlu Tatlı (Pundim Banana)

Unsuz Şekersiz Muzlu Tatlı (Pundim Banana)
0
123

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
unsuz-sekersiz-muzlu-tatli-pundim-banana.jpg

Unsuz Şekersiz Muzlu Tatlı (Pundim Banana) Tanımı İçin Gereçler

• 400 ml süt
  • 4 yumurta
  • 5 tane muz
Karamel sos için:
  • 100 gram toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su

Unsuz Şekersiz Muzlu Tatlı (Pundim Banana) Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle 5 adet olgunlaşmış yerli muz kullanmanızı tavsiye ederim ithal muz kullanacaksanız 4 tanede kullanabilirsiniz.
  2. Öncelikle tabanı için karamel sosumuzu hazırlamakla başlıyoruz .
  3. 100 gram şekeri tercihen teflon bir tavada kısık ateşte karıştırarak 2 kaşık su ekliyoruz hafif şeker eriyip karamel altın rengini alınca ocağı kapatıp borcamımıza(ısıya güçlü kap ben borcam tercih ettim) döküp borcamı çevirerek kenarlarına yayıyoruz.
  4. Sonrasında muzlarımızı bir çatalla ezebiliriz isterseniz blendırdan da bu süreci yapabilirsiniz .
  5. İçerisine 4 yumurta ve 400 ml süt ekliyoruz ister mikserle ister el çırpıcısıyla homojen bir formda karıştırıp tabanını karamel sosuyla kapladığımız borcamımıza karışımımızı döküyoruz.
  6. Sonrasında diğer büyük yuvarlak borcamın yarısına kadar su doldurup içine hazırladığımız karışımdaki kabımızı içine oturtup üstünü uygun bir kapakla kapatıp 180 derecelik fırında denetimli fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz.
  7. Üzerinden anlayabilirsiniz piştiğini tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirip bir tabağa aksi çevirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt