Unsuz Şekersiz Muzlu Tatlı (Pundim Banana) Tanımı İçin Gereçler
- 400 ml süt
- 4 yumurta
- 5 tane muz
- 100 gram toz şeker
- 2 çorba kaşığı su
Unsuz Şekersiz Muzlu Tatlı (Pundim Banana) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 5 adet olgunlaşmış yerli muz kullanmanızı tavsiye ederim ithal muz kullanacaksanız 4 tanede kullanabilirsiniz.
- Öncelikle tabanı için karamel sosumuzu hazırlamakla başlıyoruz .
- 100 gram şekeri tercihen teflon bir tavada kısık ateşte karıştırarak 2 kaşık su ekliyoruz hafif şeker eriyip karamel altın rengini alınca ocağı kapatıp borcamımıza(ısıya güçlü kap ben borcam tercih ettim) döküp borcamı çevirerek kenarlarına yayıyoruz.
- Sonrasında muzlarımızı bir çatalla ezebiliriz isterseniz blendırdan da bu süreci yapabilirsiniz .
- İçerisine 4 yumurta ve 400 ml süt ekliyoruz ister mikserle ister el çırpıcısıyla homojen bir formda karıştırıp tabanını karamel sosuyla kapladığımız borcamımıza karışımımızı döküyoruz.
- Sonrasında diğer büyük yuvarlak borcamın yarısına kadar su doldurup içine hazırladığımız karışımdaki kabımızı içine oturtup üstünü uygun bir kapakla kapatıp 180 derecelik fırında denetimli fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz.
- Üzerinden anlayabilirsiniz piştiğini tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirip bir tabağa aksi çevirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.