Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Unutkanlığı Yenmenin Yolları

0
131

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Çağımızın hastalığı olarak duyuru edilebilecek bir noktaya gelen amnezi 7 ’den 70 ’e herkesi vuruyor Gün içinde yaşanan stres, hafıza yorgunluğu, dalgınlık gibi faktörler sonucunda gelişebilen bellek yitimi ilerleyen yaşlarda daha riskli bir hal alıyor ve “Bunama veya “Alzheimer olarak karşımıza çıkıyor

Özellikle yoğun ve stresli bir yaşam sürenlerin maruz kaldığı unutkanlık pek fazla işi aynı anda gerçekleştirmeye çalışanların başına daha çok geliyor az daha herkesin kapıdan çıktıktan daha sonra “ocağın altını söndürdüm mü, ısıtıcıyı kapattım mı, kapıyı kilitledim mi? endişesi yaşadığını söyleyebiliriz

Hafıza Kaybı tiroit hastalıklarında ve B12 vitamin eksikliği yaşayanlarda da görülmektedir Incelemeler amnezi illetinden kurtulmanın birkaç yolu olduğunu gösterdi

Bunlardan ilki havuç suyu Sabahleyin ve akşam taze bunalmış bir bardak havuç suyu unutkanlığın baş düşmanı Sabah kahvaltıdan sonra akşam ise yemekleden 2 saat sonra mutlaka bir bardak havuç suyu için

Duymayan kalmamıştır “Sudoku yu Beyni çalıştıran güçlü bir bulmaca Evinizde mutlaka bir sudoku dergisi bulundurun manâsız zamanlarınızda yarım saat ayırıp bu eğlenceli bulmaca ile uğraşın

Olağan müzik dinleyin Müzik eğitimi alan çocukların IQ ’su yaşıtlarına tarafından 23 puan artıyormuş Yine yapılan araştırmalarda klasik müzik dinleyenlerin öteki müzik türlerini dinleyenlere oranla hafıza testlerinde daha başarılı olduğu gözlenmiş

Sosyal hayattan kopmayın İnternet bağımlılığınıza bir dur deyin ve dışarı çıkın Beyninizi ve ruhunuzu dinlendirin

Aman bu mu unutkanlığa çözüm demeyin Bunlar yapılan araştırmalarla gerçekliği kanıtlanmış tavsiyeler *

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt