Urfa Usulu Ciğ Kofte Tarifi İcin Malzemeler
*8 cay bardağı ciğ koftelik bulgur
*500 gram dana kuş başı
*1 demet maydanoz
*1 demet yeşil soğan
*1 kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı dolusu biber salcası
*1 su bardağı isot
*1 domates
*1 cay kaşığı karabiber
*Varsa yenibahar da ekleyebilirsiniz benim evde olmadığı icin kullanmadım
Urfa Usulu Ciğ Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle eti robottan gecirin iyice cekildiğinde et toplanacaktır
*Kuru soğan ve sarımsağı da soyduktan sonra robottan geciriyoruz
*Yeşillikleri de ince doğruyoruz Domatesi de soyup buyuk dilimliyoruz
*Ciğ kofte leğenine cekilmiş soğan sarımsak salca isot ve bulgur katılır
*Once salca soğanla iyice yoğurulur ve 5 dakika hic su katmadan bulgurla karıştırılarak yoğurulur
*Ve domates eklenir domateslerle birlikte yoğurulur azar azar su ilave dilerek yaklaşık 20 dakika yoğurulur zaten bulgur yumuşamıştır
*Leğenin bir koşesinde ciğ kofte toplanır diğer koşesine et katılır 1 su bardağı kadar su katılır, etle karıştırılır
*Damarlıysa etiniz damarları daha rahat ayıklayabilirsiniz Ve eti ciğ kofteyle birleştirip yoğuruyoruz
*5 dakika kadar ardından yeşillikleri ve baharatları ekleyip 23 dakika daha yoğuruyoruz ciğ koftemiz hazırdır
Not: Soğuk su kullanmanız bulgurun şişmesini engelleyeceği icin daha iyi olur hatta buzda kullanabilirsiniz
*8 cay bardağı ciğ koftelik bulgur
*500 gram dana kuş başı
*1 demet maydanoz
*1 demet yeşil soğan
*1 kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı dolusu biber salcası
*1 su bardağı isot
*1 domates
*1 cay kaşığı karabiber
*Varsa yenibahar da ekleyebilirsiniz benim evde olmadığı icin kullanmadım
Urfa Usulu Ciğ Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle eti robottan gecirin iyice cekildiğinde et toplanacaktır
*Kuru soğan ve sarımsağı da soyduktan sonra robottan geciriyoruz
*Yeşillikleri de ince doğruyoruz Domatesi de soyup buyuk dilimliyoruz
*Ciğ kofte leğenine cekilmiş soğan sarımsak salca isot ve bulgur katılır
*Once salca soğanla iyice yoğurulur ve 5 dakika hic su katmadan bulgurla karıştırılarak yoğurulur
*Ve domates eklenir domateslerle birlikte yoğurulur azar azar su ilave dilerek yaklaşık 20 dakika yoğurulur zaten bulgur yumuşamıştır
*Leğenin bir koşesinde ciğ kofte toplanır diğer koşesine et katılır 1 su bardağı kadar su katılır, etle karıştırılır
*Damarlıysa etiniz damarları daha rahat ayıklayabilirsiniz Ve eti ciğ kofteyle birleştirip yoğuruyoruz
*5 dakika kadar ardından yeşillikleri ve baharatları ekleyip 23 dakika daha yoğuruyoruz ciğ koftemiz hazırdır
Not: Soğuk su kullanmanız bulgurun şişmesini engelleyeceği icin daha iyi olur hatta buzda kullanabilirsiniz